Мобилно меню

До 16 юли набират проекти за шестото издание на пленера „Докосване на природата“ в курорта Св. Св. Константин и Елена

Тази година арт събитието ще е под формата на конкурс по живопис, а темата отново ще връзката между морето, земята и хората
До 16 юли набират проекти за шестото издание на пленера „Докосване на природата“ в курорта Св. Св. Константин и Елена

През месец септември най-старият български морски курорт Св. Св. Константин и Елена отново ще се превърне в арт ателие по време на шестия пленер „Докосване до природата” 2023 – конкурс по живопис. Културното събитие ще се проведе от 11 до 20 септември, а организаторът - Фондация „Св. Св. Константин и Елена“ обяви конкурс за набиране на участници.

Творци от България и чужбина могат да кандидатстват до 16 юли. 

Като продължение на тематиката от предходните пленери за връзката между морето, земята и хората, тази година творческата задача към авторите е свързана с новия облик на курортния комплекс Св. Св. Константин и Елена -  обновената паркова среда и всички инфраструктурни подобрения - съвкупност от традиции, история, новаторство и модерни решения. Мисията на поредното издание на Пленера е да се популяризира изобразителното изкуство, като творците ще рисуват в реална среда, черпейки идеи и вдъхновение директно от природата

Авторите, които желаят да участват, трябва да подготвят творческа автобиография, образец на формуляр за кандидатстване, от пет до десет снимки във формат .jpeg на свои творби с пълното им описание – заглавие, размери, техника, година на създаване. 

Журито, което ще определи авторите, които ще бъдат допуснати до участие, се състои от представители на организаторите, Община Варна, Съюз на българските художници, както и творци, номинирани от фондация "Св. Св. Константин и Елена4. 

Избраните автори ще участват в Пленера с минимум три произведения, сочи регламентът. Пълната информация за конкурса и необходимите документи за кандидатстване може да бъдат намерени ТУК

Документация за участие в конкурса ще се приема на имейл foundation@stconstantine.bg, на електронен или хартиен носител по пощата или по куриер, на адрес: Фондация "Св. Св. Константин и Елена", К.К. Св. Св. Константин и Елена, Административна сграда, Варна 9006.

VI пленер „Докосване до природата” 2023 – конкурс по живопис се осъществява с финансовата подкрепа на Община Варна чрез Фонд "Култура" и "Св. Св. Константин и Елена Холдинг" АД.

2023 © Варна е

С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Откриването на експозицията ще е на 1 март, от 18 часа
С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Сборна изложба живопис, озаглавена "Имагинерно", представя галерия Графит през месец март. Експозицията ще бъде открита на 1-ви от 18 часа. В изложбата са включени избрани творби на Диян Димитров, Елина Карагьозова, Даниела Томова и Гери Иванова – Griet.

"Ще ви представим фигурални композиции и абстрактни платна с възможни вариации на прочит."

Творците, включени в "Имагинерно" са "обединени от потребността на душата от въображаеми светове и свободното изразяване на идеи", отбелязват организаторите от галерия Графит. Изложбата може да бъде разгледана до 23 март.

2024 © Варна е
Още по темата: Варна Графити Изложба
Още по темата: Варна Графити Изложба