Мобилно меню

Изложба "Линията на живота" на Гроника Кавафян открива галерия "Графит"

Експозицията може да бъде разгледана от 8 до 22 август
Изложба "Линията на живота" на Гроника Кавафян открива галерия "Графит"

Седмата самостоятелна изложба на Гроника Кавафян, озаглавена "Линията на живота" ще бъде открита във варненската галерия "Графит" на 8 август. Селектирани платна, създадени в периода 2019-2023 г., може да бъдат разгледани до 22 август.

"Всички световни събития случили се през този период и до днес ни провокират да обърнем поглед навътре към себе си. Да си дадем равносметка за това, което имаме, както и да ценим живота на всяко човешко същество. Именно чрез тези картини, през образите на цветовете, жените, природата и формите на абстракцията автора иска да докосне хората, показвайки им един различен свят, извор на чиста енергия, дълбока мисъл и осъзнаване, че всеки носи отговорността да твори своята линия на живота, и че всички сме свързани в едно цяло", отбелязват от галерия "Графит".

Картините, които Гроника Кавафян включва в изложбата "Линията на живота" разкриват свободен и овладян живописен маниер, лекота и прозрачност в изграждането на формите. Те са въплъщение на философските размисли, че

"...ние сме животът и той идва дълбоко от нас, от най-съкровеното в нас".

2023 © Варна е / снимки: Фейсбук

С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Откриването на експозицията ще е на 1 март, от 18 часа
С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Сборна изложба живопис, озаглавена "Имагинерно", представя галерия Графит през месец март. Експозицията ще бъде открита на 1-ви от 18 часа. В изложбата са включени избрани творби на Диян Димитров, Елина Карагьозова, Даниела Томова и Гери Иванова – Griet.

"Ще ви представим фигурални композиции и абстрактни платна с възможни вариации на прочит."

Творците, включени в "Имагинерно" са "обединени от потребността на душата от въображаеми светове и свободното изразяване на идеи", отбелязват организаторите от галерия Графит. Изложбата може да бъде разгледана до 23 март.

2024 © Варна е
Още по темата: Варна Графити Изложба
Още по темата: Варна Графити Изложба