Мобилно меню

Изложбата ”Тя - красотата на света” подредиха пред входа на Морската градина

Експозицията, посветена на жените, може да се разгледа до 31 март
Изложбата ”Тя - красотата на света” подредиха пред входа на Морската градина
108

От 16 март, на открито пред хотел Одесос, на входа на Морската градина, е разположена втора част от сборната международна фотографска изложба посветена на жените “Тя – красотата на света”.

В първата част организаторите Varna Open Art представиха глобална хроника за живота на жените, ежедневните предизвикателства пред тях и условията им на живот по света. Във втората част на изложбата са подбрани фотографии, които разказват за красотата на женската идентичност и показват разнообразието от състояния и роли на жените по света днес, видени през обектива на 42 фотографи.  

Фотографиите са автентичен съвременен разказ, обхващащ портрети, сцени и ситуации, заснети през последните години и представя автори от 26 държави на 5 континента.

Обединени в едно пространство от обща концепция, те представят своите документални и артистични подходи към темата в многообразие от различни фотографски жанрове.

Фотографиите са изложени на открито пред хотел Одесос, на входа на Морска градина Варна и са на разположение на посетителите денонощно, до 31 март 2023

2023 © Варна е / снимки: Яков Шустов, Varna Open Art

"Добрият шофьор" с Малин Кръстев и Геро открива София Филм Фест във Варна

Прожекцията ще е на 24 март от 19 часа в зала 1 на Фестивален и конгресен център
"Добрият шофьор" с Малин Кръстев и Геро открива София Филм Фест във Варна
64

 

"Добрият шофьор" с Малин Кръстев и Герасим Георгиев-Геро и новият музикален проект на Иван Юруков - “Терпентина” откриват 14-ото издание на София Филм Фест във Варна на 24 март - петък. Прожекцията на филма ще започне в 19 часа, в зала 1 на Фестивалния и конгресен център, веднага след откриването на фестивала.

Световната премиера на "Добрият шофьор" беше в програмата на 62-рия МФФ Солун, а непосредствено след това бе представен и пред публиката на 32-рия МФФ в Котбус.

Игралният пълнометражен дебют на майстора-документалист Тонислав Христов пресъздава част от премеждията на таксиметровия шофьор Иван, който се опитва да поправи грешките от миналото – спестява пари от курсове в курорта Златни пясъци, за да се върне при съпругата и сина си във Финландия. Проблемите и грижите се умножават и ако въобще успее да стигне до другия край на Европа, дали Иван ще съумее да поправи това, което някога е било разрушено...

Главните роли в тази филмова история са поверени на Малин Кръстев, Герасим Георгиев - Геро, Слава Дойчева, Алма Пьойсти (която наскоро гледахме в ролята на Туве Янсон в "Туве"), Амос Бротерус и др. По сценария на копродукцията между Финландия, Швеция и България, представяна на София Мийтингс, работят Каарле Ахо, Константин Божанов и режисьорът Тонислав Христов, а оператор е Орлин Руевски.

В откриването на 14-ото издание на София Филм Фест във Варна ще участват актьорът и музикант Иван Юруков и неговата група - “Терпентина” . Техни изпълнения ще прозвучат веднага след прожекцията на "Добрият шофьор".

“Терпентина” е музикална група, създадена от Иван Юруков (китара, вокал) и Стоян Божкилов (китара), като в нея участват още Мартин Стоянов - Martist (клавишни, вокал), Николай Димитров-Коки (ударни) и Петко Славов (бас, вокал).

С пълната програма на фестивала може да се запознаете във фейсбук страницата на София Филм Фест във Варна, както и на сайта на Фестивалния и конгресен център.

2023 © Варна е