Мобилно меню

Маестро Марио Хосен и млади музиканти от Европа изнесоха концерт на пристанище "Карантината"

Поредицата класически концерти продължават в курорта Св. Св. Константин и Елена
Маестро Марио Хосен и млади музиканти от Европа изнесоха концерт на  пристанище "Карантината"

Концерт на открито с млади музиканти от различни европейски страни с ментор маестро Марио Хосен бе проведен за първи път на панорамната тераса на рибарското пристанище „Карантината“. Събитието е част от проекта Sounds of the Free Breeze в рамките на Международния музикален фестивал "Варненско лято" и се реализира в партньорство с Международната музикална академия "Орфеус" от Виена.

Публиката се наслади на изпълненията на Марио Хосен - цигулка, Атила Пастор - виолончело, Ейприл Клейтон - флейта, Марио Карбота - флейта, Михаел Фришеншлагер - цигулка, Илиян Илиев - кларинет, Мичико Дате - пеене, Лиляна Кехайова – виолончело, Божидар Николов - оперно пеене и техни студенти.

Концертите на открито продължават на различни локации до 12-и август.

Програма

9 август 20:30 ч. - Търговски център "Приморски", КК “Св. Св. Константин и Елена”, сцената с часовниковата кула

10 август 20:30 ч. - Комплекс Морско казино, Морска градина

11 август 20:30 ч. - Търговски център "Приморски", КК “Св. Св. Константин и Елена”, сцената с часовниковата кула

12 август 17:00 ч. - Бутиков концерт на професорите, Открита сцена Аквахаус хотел, КК “Св. Св. Константин и Елена”

12 август 20:30 ч. - Гала на младите виртуози, открита сцена Аквахаус хотел, КК “Св. Св. Константин и Елена”

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър Община Варна

Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Причина за промяната е заболяване на Кирил Манолов
Оперен концерт вместо Tutto Verdi във Варна на 24 февруари

Поради заболяване на Кирил Манолов, на 24 февруари, вместо обявенaта премиера на неговия оперен албум "Tutto Verdi", ще бъде изнесен оперен концерт, отново под диригентството на маестро Павел Балев, със солисти, хор и оркестър на Държавна опера Варна. Това съобщиха от Театрално-музикалния продуцентски център в морския град, а Кирил Манолов се обърна специално към своите почитатели:

"Много благодаря за Вашия голям интерес към премиерата на моя пръв оперен албум „Tutto Verdi” на 24 февруари! Очаквах с нетърпение този токова важен за мен концерт, под палката на един от най-значимите български диригенти Павел Балев, с Оркестъра на Държавна опера Варна. За съжаление, поради заболяване, съм възпрепятстван да участвам в концерта, но не съм се отказал да представя албума си във Варна и ще го направя при първа възможност.

Междувременно маестро Павел Балев и екипът на оперния театър успяха да подготвят великолепна нова програма, вместо моя концерт. Оценявам това като израз не само на висок професионализъм, но и като колегиален жест към мен и знак за уважение към публиката. Ще се радвам, уважаеми зрители, да посетите този концерт, който ще отговори на Вашите високи очаквания. Убеден съм в това!"

В програмата на Оперния концерт ще прозвучат увертюри от опери на Верди, Симфония № 40 от Моцарт и любими арии, сред които Ария на Дон Базилио от „Севилският бръснар“ на Росини, изп. Гео Чобанов; Ария на Норина от „Дон Паскуале“ на Доницети, изп. Пилар Гарридо Летелиер; Ария на Форд от „Фалстаф“ на Верди, изп. Свилен Николов; Ария на Неморино от „Любовен еликсир“ на Доницети, изп. Артьом Арутюнов, както и хорови ансамбли от оперите на Верди „Набуко“, „Трубадур“ и „Макбет“.

Билетите от „Tutto Verdi” важат без заверка за Оперния концерт на 24 февруари. Зрителите, които запазят билета си, ще получат 20% отстъпка за следващата дата на „Tutto Verdi”, която ще бъде своевременно обявена, уверяват от ТМПЦ-Варна.

2024 © Варна е