Мобилно меню

Близо 50 000 лалета от 50 сорта радват варненци в Морската градина

В приморския парк разцъфтяха и 70 000 теменужки
Близо 50 000 лалета от 50 сорта радват варненци в Морската градина
156

Над 47 000 лалета от 50 сорта и около 70 000 теменужки радват варненци и гостите на града в Морската градина. Зацветяването е осъществено през октомври миналата година, а през месец май предстои ново лятно зацветяване - с над 140 000 броя различни видове растения, съобщиха от общинското предприятие "Управление на проекти и озеленяване", което поддържа парка.

Както ВАРНА Е ви информира, зоната за отдих около Слънчевия часовник на входа на Морската градина вече е обновена. Сменени са всички дървени елементи около градинката. Предстои доставка на нови пейки и кошчета, които ще бъдат разположени на територията в парка. На детската площадка в близост до Летния театър предстои да бъде монтирана люлка-везна за деца с увреждания. Ще бъде възстановена и телената ограда, намираща се под парапетите на алеята на спортната слава, посочват още от общинското предприятие.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Прекрасни лилии разцъфтяха в езерото на Историческия парк край село Неофит Рилски

Станете част от хората, които правят България по-красива с делата си всеки ден, призовават от Историческия парк
Прекрасни лилии разцъфтяха в езерото на Историческия парк край село Неофит Рилски
207

Нежни водни лилии изпъстриха езерото на Историческия парк край варненското село Неофит Рилски. Впечатляващата гледка на красивите цветя е още една причина много българи и чужденци да посещават атрактивния Исторически парк.

„Елате и вижте каква красота са създали обединените българи. Да сме българи е титла, с която трябва да се гордеем всеки ден. Да прославяме България и да бъдем достойни за нея. Ние от Исторически парк от много години работим за това и резултатът вече е налице“, призовават от Историческия парк.

„Елате и попийте от вдъхновението тук и почувствайте силата си. И разбира се, станете част от хората, които правят България по-красива с делата си всеки ден“, допълват те.

2023 © Варна е / снимки: Исторически парк Неофит Рилски