Мобилно меню

26 000 килограма капачки събра 10-ото издание на кампанията Аз Вярвам и Помагам

Предадени за рециклиране те ще осигурят 19 500 лв. в подкрепа на детското здравеопазване във Варна и областта
26 000 килограма капачки събра 10-ото издание на кампанията Аз Вярвам и Помагам

Въпреки дъждовното време в събота във Варна, юбилейното 10-о издание на кампанията Аз Вярвам и Помагам премина при значителен интерес. Резултатът е 26 000 килограма събрани и предадени за рециклиране пластмасови капачки, което ще осигури 19 500 лв. в подкрепа на детското здравеопазване. 

Както ВАРНА Е ви информира, още 9 209,50 лв. бяха събрани от Кутията за дарения в рамките на благотворителния базар Аз Вярвам и Помагам, където се предлагаха различни продукти с кауза. 

Превърналото се в традиция за последните издание на кампанията събиране на стотинки също привлече много желаещи да подкрепят кампанията. Предстои събраните монети да бъдат сортирани и да бъде обявена общата им стойност, който ще постъпи по банковата сметка на Аз Вярвам и Помагам в подкрепа на детското здравеопазване. 

"Организаторите от благотворителна кампания Аз Вярвам и Помагам се обръщаме с огромни благодарности към стотиците доброволци на площада и в базата за сортиране на капачки, десетките полицаи, всички партньори с кауза и не на последно място към хилядите хора, които предадоха своите капачки, стотинки или парични дарения въпреки лошото време, проливния дъжд и студения вятър по време на цялото събитие. За нас е чест да бъдем част от това! Продължаваме обединени!"

Всички желаещи да подкрепят кампанията Аз Вярвам и Помагам могат да го направят с дарение по официалната банкова сметка на благородната кауза. 

  • Банка: ЮРОБАНК БЪЛГАРИЯ АД (ПОЩЕНСКА БАНКА)
  • IBAN: BG57BPBI79451069521301 BIC: BPBIBGSF
  • Титуляр: СДРУЖЕНИЕ „АЗ ВЯРВАМ И ПОМАГАМ“
  • Основание: Дарение
2024 © Варна е

Още 14 000 лв от стотинки бяха събрани в последната кампания "Аз Вярвам и Помагам"

Така сумата събрана само от стотинки набъбна до почти 80 000 лв.
Още 14 000 лв от стотинки бяха събрани в последната кампания "Аз Вярвам и Помагам"

На последното мащабно събитие за събиране на капачки, стотинки и парични дарения, което се проведе на 20 април 2024 г., пред Катедрален храм „Св. Успение богородично“, бяха събрани малко над 14 000 лв само на стотинки, съобщиха организаторите на благотворителна кампания „Аз Вярвам и Помагам“.

За последните няколко мащабни благотворителни събития, до този момент, са събрани на стотинки 64 498,73 лв, а след последното събитие и въпреки лошото време общата сума набъбна до 78 569, 97 лв събрани стотинки в подкрепа на кампания „Аз Вярвам и Помагам“.

"Сърдечно благодарим на всеки от Вас, който вярва в нас и събира капачки, стотинки, дарявани парични дарения по нашата официална банкова сметка или си купува от всички продукти с кауза на нашите партньори. Благодарим и на всички доброволци, защото без Вас този успех ще бъде нашата мечта, а Вие ни помагате да я осъществим," обобщават организаторите.

Както ВАРНА Е информира, на 20 април 2024 г. по време на юбилейното 10-о мащабно събитие за събиране на капачки, стотинки и парични дарения „Празник на рециклирането „Аз Вярвам и Помагам“, въпреки проливният дъжд и студеният вятър, хиляди хора предадоха своите събрани пластмасови капачки, като резултат за деня бяха събрани 26 000 килограма, което в парична стойност са 19 500 лв., които бяха преведени по официалната банкова сметка на кампанията.

Студеният дъжд и бурният вятър не успя да спре стотиците желаещи да посетят и щанда на благотворителния базар „Аз Вярвам и Помагам“, където всеки от тях можеше да си вземе срещу дарение, продукти и артикули с кауза предоставени от партньорите на инициативата.

Благодарение на всички предоставени безвъзмездно продукти и артикули с кауза от партньори и благодарение на стотиците дарители по време на базара бяха събрани 9 209,50 лв, които бяха внесени по официалната банкова сметка на кампанията. По време на събитието за първи път се включиха и нови партньори с кауза. Ресторанти  Fratelli, в подкрепа на доброволците, дариха и доставиха на площада пред Катедралата 200 броя различни видове и прясно изпечени малки "пици с кауза", а заведения Sofresh се погрижиха с дарени над 200 броя лимонади. В подкрепа на доброволците се включиха със сандвичи от Skyfoodbg, които дариха и доставиха над 300 броя сандвичи, а професионалистите на сладкарница Складът / Wine & Liquor store за поредно събитие бяха изработили ръчно стотици сладки.

2024 © Варна е / снимки: "Аз вярвам и помагам"