Мобилно меню

Благотворителна изложба "Изкуството за деца в нужда" гостува в галерия Графит

Творбите са част от 15-ото издание на традиционната кампания на Фондация "Св. св. Константин и Елена"
Благотворителна изложба "Изкуството за деца в нужда" гостува в галерия Графит

Подбрана селекция авторски творби, дарени в подкрепа на 15-ата благотворителна кампания "Изкуството за деца в нужда" на Фондация "Св. св. Константин и Елена", може да бъде разгледана в галерия "Графит" в центъра на Варна до края на януари 2024 година. Творбите може да бъдат откупени с дарителска цел. Над 150 произведения на изкуството, дарени от професионални творци, любители, колекционери и галерии, очакват радетелите на каузата.

Както ВАРНА Е ви информира, началото на активната кампания и тази година беше поставено в деня на покровителя на художниците Св. Лука. Средствата от продажбата на произведенията и постъпилите парични дарения в подкрепа на кампанията „Изкуството за деца в нужда” се използват, както за посрещане материалните нужди на трите институции за настаняване на деца, лишени от родителски грижи - ЦНСТ "Другарче” и ЦНСТ „Изгрев“, гр. Варна и Помощното училище с интернат „Св. Св. Кирил и Методий” в с. Кривня, така и за финансиране на стипендии за обучение на деца в неравностойно социално положение.

Тази година са планирани цялостни ремонтни дейности по облагородяване на жилищните пространства, необходими за пълноценното развитие на децата и юношите.

В полза на деца в риск се приемат и парични дарения на следната банкова сметка: Фондация „Св. св. Константин и Елена“; Централна кооперативна банка – клон Варна; BIC CECBBGSF; IBAN BG32CECB979010B0548500

2023 © Варна е

Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Грациозното животно ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели
Балетна школа За принцеси осинови бял вълк от Варненския зоопарк

Един от красивите бели вълци във Варненския зоопарк вече има своя осиновител. Балетна школа За принцеси ще финансира грижите за силното и енигматично животно в рамките на година, съобщи за ВАРНА Е ръководителят на школата Йонка Иванова. Белият вълк ще носи името Акита по инициатива на своите благодетели.

"Искахме да помогнем на някое от по-големите животни в зоопарка, защото сметнахме, че може би чисто финансово изискват повече ресурс и имат повече нужди, а и щом го видяхме просто се влюбихме в него", разкрива Йонка Иванова за първата среща на Балетна школа За принцеси с Акита.

"Моето желание е да възпитам в децата уважение към всичко, което ни заобикаля и готовност винаги да си помагаме", подчертава грациозната дама, която е художествен ръководител на Балетна школа За принцеси.

Освен че вършат добри дела за животните във варненския зоопарк, малките възпитанички на Йонка Иванова вече се подготвят и за следващата си голяма изява пред публика. На 20 април във Фестивалния и конгресен център в морската столица, Балетна школа За принцеси ще представи спектакъла си "20 диаманта", който ще включва 20 впечатляващи танца на малките балерини. Билетите ще бъдат пуснати за продажба на 1 април, съобщи още Йонка Иванова.

2024 © Варна е