Мобилно меню

Поредното издание на кампанията "Аз Вярвам и Помагам" ще е тази събота пред Катедралата

Капачки и стотинки за акцията в помощ на детското здравеопазване във Варна, ще се събират от 9 до 14 часа, на 29 април
Поредното издание на кампанията "Аз Вярвам и Помагам" ще е тази събота пред Катедралата

Тази събота, 29 април ще е поредното издание на кампанията "Аз Вярвам и Помагам". Акцията за събиране на капачки и стотинки в помощ на детското здравеопазване във Варна ще е от 9 до 14 часа, на площада пред катедралния храм "Св. Успение Богородично". Организаторите са си поставили за цел в актуалното издание на благородната проява да съберат 500 000 лева. Припомняме, че през миналото издание на кампанията бяха събрани средства, с които беше закупена първата специализирана детска линейка във Варна.

Организаторите напомнят на всички, които ще се включат в акцията, че капачките, които носят на площада пред Катедралата, трябва да са събрани в торби, чували или кашони, но не в туби.

По време на събитието ще се събират и стотинки, които не е нужно да бъдат сортирани според стойността.

Хората, които желаят да се включат в кампанията както с пластмасови капачки, така и със стотинки, трябва да ги предадат отделно.

В рамките на акцията "Аз Вярвам и Помагам" в събота от 9 до 14 часа, на площада пред Катедралата ще се проведе и благотворителен дарителски базар, по време на който може да бъдат закупени чаши, тениски, магнити, ключодържатели, ароматизатори, вода с кауза, солети, кускус и юфка с кауза и други артикули с логото на кампанията, както и с визията на първата детска линейка.

Ще бъдат разположени и дарителски кутии, където всеки, който желае ще може да дари и хартиени банкноти в помощ на инициативата.

От фондация "Аз Вярвам и Помагам" благодарят предварително на всички, които ще се включат и в новото издание на кампанията!

2023 © Варна е

Благотворителна изложба редят в отдел Изкуство на Варненската библиотека

Експозицията с рисунки и приложни творби може да бъде посетена до 31 май
Благотворителна изложба редят в отдел Изкуство на Варненската библиотека

Благотворителна изложба с рисунки и приложни творби на децата от ателиетата „Шаренко“ и „Шарени ритми“ с ръководител Ирена Кръчмарова ще бъде открита на 21 май от 19 часа в отдел Изкуство на Регионалната библиотека "Пенчо Славейков" във Варна. Събраните средства от изложбата ще са в полза на деца и възрастни в неравностойно положение. Събитието се реализира в рамките на кампанията „Хора помагат на хора“

Изложбата може да бъде посетена до 31 май в работното време на Отдел Изкуство.

2024 © Варна е