Мобилно меню

78 катастрофи са станали във Варненско за седмица

18 от пътните инциденти са тежки
78 катастрофи са станали във Варненско за седмица

За периода от 21 до 27 юли във Варна и региона са настъпили 78 катастрофи, съобщават от пресцентъра на полицията. 18 от пътните инциденти са тежки, като вследствие на произшествията са пострадали 22-ма и един е загинал.

60 от катастрофите са предизвикали само материални щети по превозните средства.

10 пияни шофьори са заловени от варненските полицаи през изминалата седмица. Установени са и 7 водачи, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества, 3-ма са отказали проверка. Задържани са и 10 шофьори без книжка.

Общо 374 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата са връчили варненските полицаи в периода от 21 до 27 юли.

2023 © Варна е

Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожарникари и доброволци се включиха в овладяването на огнената стихия
Редица пожари избухнаха във Варна и региона в неделя

Пожари в различни части на Варна и региона избухнаха в неделния следобед, съобщават от областна администрация. Заради пожар беше затворена и магистралата край Варна. Горящи сухи треви и образувалият се от огъня дим затрудниха трафика в участъка от Аксаково до Слънчево. Пожарат се разпростира между Слънчево и летище – Варна. Борбата с огнената стихия наложи затваряне на магистралата, а автомобилният трафик бе пренасочен по стария път Варна – София.

Пожар избухна и в района на блок 406 в квартал "Владислав Варненчик" при обръщача и до Детския център.

Друго опасно огнище се разпростря между селищно образувание Сълзица, към Кочмар, местност Планова, от булевард "Трети Март" посока Каменар.

По информация от оперативния дежурен в Областна администрация - Варна, пожарът, възникнал край блок 405 и 406, до обръщача в кв. "Владиславово", вече е локализиран и овладян.

Със своите ефективни действия служителите на РД ПБЗН - Варна вече са локализирали и огнището, разгоряло се в селищно образувание "Сълзица", Кочмар, местност Планова, от бул. "Трети Март" в посока Каменар.

Критично остава положението единствено в района на пожара, който предизвика затваряне на автомагистрала "Хемус" в двете посоки от Летище - Варна до с. Слънчево. Освен силите на Противопожарната служба, на помощ на огнеборците са и 18 военнослужещи от ВМС, които помагат и с техника, отбелязва БНТ.

2024 © Варна е / снимка: Виждам те КАТ - ВАРНА