Мобилно меню

78 катастрофи са станали във Варненско за седмица

18 от пътните инциденти са тежки
78 катастрофи са станали във Варненско за седмица

За периода от 21 до 27 юли във Варна и региона са настъпили 78 катастрофи, съобщават от пресцентъра на полицията. 18 от пътните инциденти са тежки, като вследствие на произшествията са пострадали 22-ма и един е загинал.

60 от катастрофите са предизвикали само материални щети по превозните средства.

10 пияни шофьори са заловени от варненските полицаи през изминалата седмица. Установени са и 7 водачи, седнали зад волана след употреба на наркотични вещества, 3-ма са отказали проверка. Задържани са и 10 шофьори без книжка.

Общо 374 наказателни постановления за нарушения на Закона за движение по пътищата са връчили варненските полицаи в периода от 21 до 27 юли.

2023 © Варна е

20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

Настанена е в ортопедия
20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

С фрактура на лява подбедрица и лява подмишница, без опасност за живота е 20-годишна жителка на с. Бенковски в следствие на пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

В петък, около 18 часа е подаден сигнала за ПТП. Лек автомобил, движещ се по пътя, между селата с. Китка и с. Бенковски, застига и удря мотофреза, която е без регистрационни табели и светлини. Пострадалата водачка на селскостопанската машина е настанена в ортопедия, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е