Мобилно меню

Горски служители спасиха таралежче от пожар

Огънят бил обхванал сухи треви и храсти в района на село Тутраканци
Горски служители спасиха таралежче от пожар

Горски служители от ДГС - Провадия са спасили таралежче, попаднало в огнен капан. Те се отзовали, заедно със служители на пожарната, на сигнал, подаден на телефон 112 за пожар в сухи треви и храсти в близост до село Тутраканци. Докато бързали да загасят огъня горските попаднали на таралежа и веднага го изнесли на безопасно място. 

"Помислих си, че е обгорял, но като го вдигнах се раздвижи. Зарадвах се и веднага му дадох да пие вода, защото не само огъня, но и саждите са опасни за животните. След като се уверих, че е добре го пуснах далеч от шосето, на място където може да намери храна", разказва Асен Христов от ДГС - Провадия. 

Огънят край Тутраканци вече e загасен. Горските припомнят, че на същото място преди три години горя пожар, който обхвана голям фронт и нанесе много поражения.

2023 © Варна е / снимка: ДГС - Провадия

20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

Настанена е в ортопедия
20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

С фрактура на лява подбедрица и лява подмишница, без опасност за живота е 20-годишна жителка на с. Бенковски в следствие на пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

В петък, около 18 часа е подаден сигнала за ПТП. Лек автомобил, движещ се по пътя, между селата с. Китка и с. Бенковски, застига и удря мотофреза, която е без регистрационни табели и светлини. Пострадалата водачка на селскостопанската машина е настанена в ортопедия, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е