Мобилно меню

РИОСВ – Варна: Няма замърсяване на въздуха след пожара в Девня

Инсталацията към момента на проверката не е била в работен режим, но на засегнатото от огъня място има остатъци от изгорели медицински отпадъци
РИОСВ – Варна: Няма замърсяване на въздуха след пожара в Девня

След постъпили множество сигнали по Зелен телефон към 17 часа на 25 юни за възникнал пожар на площадката на Мобилна инсталация за термична преработка на отпадъци с оператор „Екосейф“ ООД в град Девня, от служители на РИОСВ - Варна и Регионална лаборатория - Варна към Изпълнителната агенция по околна среда е извършена незабавна проверка. При обход и оглед на място в присъствието на служител на дружеството се констатира, че инсталацията към момента на проверката не е в работен режим, а на засегнатото място от пожара има остатъци от изгорели медицински отпадъци. Дружеството е уведомило РИОСВ - Варна за възникналия пожар по електронна поща на същата дата.

По време на проверката е позиционирана Мобилна автоматична станция /МАС/ за контрол качеството на атмосферния въздух /КАВ/ на около 500 м от мястото на пожара, до най-близката жилищна сграда в кв. „Химик“, гр. Девня. Резултатите от извършените измервания чрез МАС на 25 и 26 юни, получени в РИОСВ – Варна, не показват превишения на пределно допустимите концентрации на замърсяващи вещества в атмосферния въздух.

При направена справка от автоматичната измервателна станция „Изворите“ в града се установи, че от 1 часа  на 25 юни до 7 часа на 26 юни също няма регистрирани превишения на пределно допустимите концентрации на замърсители.

2023 © Варна е

Шофьор загина след инцидент на пътя Бургас – Варна

Водачът загубил контрол и автомобилът се преобърнал
Шофьор загина след инцидент на пътя Бургас – Варна

34-годишен турски гражданин е починал вследствие на пътно-транспортно произшествие, възникнало рано сутринта на 15 юли. Инцидентът станал малко след 4 часа, по пътя Бургас – Варна, на около 400 метра преди началото на с. Старо Оряхово.

Водачът изгубил контрол над МПС и навлязъл в лентата за насрещно движение. Това довело до преобръщане на автомобила. Пострадал е шофьорът на лекия автомобил, който по-късно е починал в болницата, а двамата му спътници се разминали с наранявания. Четвърто РУ е образувало досъдебно производство по случая, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е