Мобилно меню

РИОСВ – Варна: Няма замърсяване на въздуха след пожара в Девня

Инсталацията към момента на проверката не е била в работен режим, но на засегнатото от огъня място има остатъци от изгорели медицински отпадъци
РИОСВ – Варна: Няма замърсяване на въздуха след пожара в Девня

След постъпили множество сигнали по Зелен телефон към 17 часа на 25 юни за възникнал пожар на площадката на Мобилна инсталация за термична преработка на отпадъци с оператор „Екосейф“ ООД в град Девня, от служители на РИОСВ - Варна и Регионална лаборатория - Варна към Изпълнителната агенция по околна среда е извършена незабавна проверка. При обход и оглед на място в присъствието на служител на дружеството се констатира, че инсталацията към момента на проверката не е в работен режим, а на засегнатото място от пожара има остатъци от изгорели медицински отпадъци. Дружеството е уведомило РИОСВ - Варна за възникналия пожар по електронна поща на същата дата.

По време на проверката е позиционирана Мобилна автоматична станция /МАС/ за контрол качеството на атмосферния въздух /КАВ/ на около 500 м от мястото на пожара, до най-близката жилищна сграда в кв. „Химик“, гр. Девня. Резултатите от извършените измервания чрез МАС на 25 и 26 юни, получени в РИОСВ – Варна, не показват превишения на пределно допустимите концентрации на замърсяващи вещества в атмосферния въздух.

При направена справка от автоматичната измервателна станция „Изворите“ в града се установи, че от 1 часа  на 25 юни до 7 часа на 26 юни също няма регистрирани превишения на пределно допустимите концентрации на замърсители.

2023 © Варна е

20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

Настанена е в ортопедия
20-годишна пострада в катастрофа с мотофреза

С фрактура на лява подбедрица и лява подмишница, без опасност за живота е 20-годишна жителка на с. Бенковски в следствие на пътен инцидент, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна. 

В петък, около 18 часа е подаден сигнала за ПТП. Лек автомобил, движещ се по пътя, между селата с. Китка и с. Бенковски, застига и удря мотофреза, която е без регистрационни табели и светлини. Пострадалата водачка на селскостопанската машина е настанена в ортопедия, а по случая е образувано досъдебно производство, по описа на Четвърто РУ.

2024 © Варна е