Мобилно меню

Цветана Манева: Варна е място, в което се чувствам желана и оценена

Актрисата благодари за номинацията си за почетен гражданин на Варна по време на спектакъл в Летния театър
Цветана Манева: Варна е място, в което се чувствам желана и оценена

Великата Цветана Манева отправи специални благодарности по повод номинацията си за почетен гражданин на Варна, за която ВАРНА Е ви информира. Обичаната актриса се обърна към публиката в Летния театър, след края на представлението "За любовта" по текстове на Яна Борисова, в което участие взеха още Александра Сърчаджиева, Александър Сано, Дарин Ангелов, Филип Буков, Боряна Братоева, Христо Петков, Даниел Върбанов, Петър Антонов и др.

„Благодаря ви, благодаря ви, защото вече съм варненка! Благодаря ви за тези 30 години, в които се случваше Международният театрален фестивал и вие бяхте една прекрасна публика, която непрекъснато ни окриляваше, даваше ни кураж, че сме прави, че ще успеем въпреки недоимъка и въпреки трудностите - политически, икономически и всякакви. Вие сте много благодарна, сърдечна публика и превърнахте за 30 години от моя живот град Варна в място, в което се чувствам желана. Прегръщам ви и се прекланям пред вас!"

Цветана Манева е номинирана за званието "Почетен гражданин на Варна" за значимия ѝ принос към театралния живот в града като артистичен директор на Международния театрален фестивал "Варненско лято", както и за ролите ѝ в българските кино и театър. Предстои номинациите да бъдат утвърдени на сесия на Общинския съвет, а отличията ще бъдат връчени на празника на Варна – 15 август.

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от Пътна полиция вече влизат във варненските училища и напомнят на абитуриентите, въпреки празника, да бъдат внимателни
Засилват полицейското присъствие във Варна по баловете

Инспектори от „Пътна полиция“ при ОДМВР Варна влизат в класните стаи със съвети за безопасно шофиране по време на абитуриентските празници.

Служителите на реда обръщат сериозно внимание на тежките пътни злополуки по вина на водачи, превозващи абитуриенти, управление на автомобили с превишена скорост или чрез извършване на опасни маневри; отнемане на предимство, преминаване при червен сигнал на светофара; неправилно превозване на пътници (показващи се от прозорците и люковете на автомобилите или седнали върху рамките на вратите); возене на повече пътници от броя на местата за сядане в автомобилите; управление от неправоспособни и употребили алкохол водачи; подаване на неразрешени светлинни и звукови сигнали и агресивно поведение към останалите участници в движението.

Целта на пътните полицаи е да дадат знания на учениците, да засилят чувството им за отговорност и да обърнат сериозно внимание на необратимите последствия, сядайки зад волана след употреба на алкохол или наркотици, управлявайки МПС с превишена и несъобразена скорост.

По време на абитуриентските тържества ОДМВР Варна ще засили присъствието на полицейските патрули с цел недопускане на инциденти при организиране придвижването на празнуващите. Със заповед на Старши комисар Андрей Ангелов ще се извършва ефективен контрол на място, по рисковите маршрути с очаквано интензивно движение на абитуриенти, придружаващите ги и след приключване на тържествата, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР - Варна.

2024 © Варна е