Мобилно меню

Година след началото на войната: Българи и украинци във Варна заявиха "Не на руския терор"

Мирната акция се проведе в центъра на морската столица
Година след началото на войната: Българи и украинци във Варна заявиха "Не на руския терор"

Една година от началото на войната в Украйна беше почетенa с мирно шествие и митинг във Варна. Български и украински флагове бяха развети пред общината в морската столица. Обединени представители на двете националности заявиха ясно позицията си: "Не на руския терор"!

Митингът, започнал в градинката до община Варна в съботния следобед, прерастна в мирно шествие до паметника на украинския воин в Морската градина.

Българи и украинци, които се събраха заедно, изразиха надеждата си, че войната скоро ще приключи. "Благодарни сме на българите, те много ни помагат, виждаме че отделят от личните си средства, за да ни подкрепят. Истината е, че искаме войната скоро да приключи. Надяваме се да можем да се върнем по родните си места", коментираха украинци, които се включиха във възпоменателното събитие във Варна.

2023 © Варна е

С благотворителна проява подкрепят децата на загинали полицаи

Концерт и демонстрация на полицейска техника са планирани на входа на морската градина за 14 юли - неделя
С благотворителна проява подкрепят децата на загинали полицаи

Благотворителен концерт и демонстрации на полицейска техника в подкрепа на децата на загинали полицаи ще се проведат на 14 юли във Варна. Събитието ще се започне в 16 часа до Слънчевия часовник в Морската градина.

Традиционната кампания "С обич за децата в памет на бащите герои" е в подкрепа на семействата на полицаи, пострадали при изпълнение на своя дълг. Тя се организира от Синдикалната федерация на служителите на МВР и е под патронажа на кмета на Варна, в партньорство с Варненска и Великопреславска Света митрополия. Инициативата се провежда за 13 път.

Полицаи, пожарникари и спасители ще запознаят любопитните малчугани със своята професия.

Ще има и демонстрации на клубове по бойни спортове, вокални изпълнения на солисти и групи, съвременни и фолклорни танци. Посетителите ще видят техника от различни структури на МВР – пожарна, полиция, жандармерия, гранична полиция, Министерство на отбраната.

Оркестърът на Военноморските сили ще открие концерта с празнични маршове и любими мелодии от филми. В програмата са включени изпълнения на Александър Пeтров - финалист в "Гласът на България", Клуб по спортни танци Varna Dance Team, Школа по фолклорно пеене "Фолклорна магия" и възпитаници на НУИ "Добри Христов" с ръководители Елица и Павлинка Тодорови, Клуб по акробатичен рокендрол "Морска сирена", възпитаници на вокалния педагог Атанаска Липчева - Вокална формация "Ейнджъл Войсес", Клуб по танци "Стил Денс", Вокална група "Весели щурчета", Балетна формация "Звездна дъга", Вокално студио "Моника Ла Ре Ми", Клуб по танци "Черно море", Школа по танци "Танцова работилница", Фолклорна формация "Медени звънчета", Брейк формация "Крейзи форс", Фондация "Арт Старс - звезди на изкуството", Клуб по акробатичен рокендрол "Стар Денс" и много индивидуални изпълнения. За финал на концертната програма са предвидени изпълнение на рапъра 100 Кила и фолклорни танци на Ансамбъл "Варна".

2024 © Варна е