Мобилно меню

Ремонтът на пътя за Виница приключи

Изцяло обновено е пътното платно и уличното осветление, изградени са тротоари, достъпни за хора с увреждания, удължено е съществуващото велотрасе
Ремонтът на пътя за Виница приключи

Приключи ремонтът ул. "Цар Борис III" в отсечката - от светофара с бул. "Осми Приморски полк" до входа на Виница. Той започна, след завършване на проект на ВиК Варна за изграждане на подземна инфраструктура.

Извършените ремонтни дейности от общината включват пълно обновяване на уличното платно, полагане на пътна маркировка, изграждане на тротоари с осигурена достъпна среда, продължаване на вече изграденото велотрасе, обновяване на уличното осветление с нови LED осветителни тела.

Това е последният етап от ремонта на ул. "Цар Борис III".

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Затварят за рехабилитация част от ул. Петър Парчевич в центъра

Предстои подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри
Затварят за рехабилитация част от ул. Петър Парчевич в центъра

На 18 и 19 юли, ул. "Петър Парчевич" в участъка от ул. "Шипка" до ул. "Шейново" ще бъде затворен за движение, съобщават от район "Одесос", в морската столица. Причината е разполагане на тежка техника във връзка с подмяна на 170 кв. м тротоарна настилка и бордюри. Улицата е с еднопосочно движение към Адвокатската градинка.

От районната администрация уточняват, че през почивните дни участъкът ще бъде отворен за движение и паркиране. Работата, част от пътната рехабилитация в района, ще продължи в понеделник, когато евентуално ще се наложи отново затваряне. Очаква се ремонтът да приключи във вторник (23 юли).

2024 © Варна е