Мобилно меню

Стартират засилени проверки срещу нерегламентирани сметища

Целта е да бъдат постигнати устойчиви решения
Стартират засилени проверки срещу нерегламентирани сметища

От 6 март експертите на РИОСВ - Варна започват засилени проверки за установяване на нерегламентирани замърсявания с отпадъци на територии в областите Варна и Добрич. Целта на инспекциите е да не бъдат допуснати подобни действия, за да се гарантира трайно и устойчиво изпълнение на задълженията на общинските власти относно предотвратяване изхвърлянето на отпадъци на неразрешени за това  места.

Припомняме, че на 10 февруари в сградата на РИОСВ - Варна се проведе работна среща инициирана от директора на екоинспекцията, на която бяха поканени всички кметове на общини от областите Варна и Добрич. Присъстваха представители на общинските администрации от двете области. Обсъдени бяха изискванията и мерките, които общините трябва да изпълняват. Съгласно екологичното законодателство по управление на отпадъците, задълженията на кметовете на общини, включват, идентифициране на замърсяванията, превантивни действия за недопускане на нерегламентирани замърсявания с отпадъци, както и предприемане на незабавни мерки за почистване на вече замърсени терени извън определените места за изхвърляне на отпадъци. На представителите на общините е указано, че от страна на РИОСВ - Варна ще се извършват чести и регулярни проверки за това, как кметовете изпълняват задълженията си, произтичащи от Закона за управление на отпадъците.

2023 © Варна е

Заработи фонтанът на площад "Независимост" 

След направената рехабилитация на съоръжението, големият шадраван в центъра на Варна вече радва всички
Заработи фонтанът на площад "Независимост" 

Фонтанът на площад "Независимост" вече работи след направената традиционна пролетна рехабилитация. Големият шадраван е сред любимите атракции на всички, които се разхождат в центъра на Варна. От няколко седмици работят и фонтаните до общината. 

Поетапно след задължителна проверка се пускат и всички градски чешми, включително и тези в Морската градина. 

2024 © Варна е / снимки: Яков Шустов
Още по темата: Ремонт Чешма Варна Фонтан
Още по темата: Ремонт Чешма Варна Фонтан