Мобилно меню

54-годишен варненец e задържан за погрома над паметника на граф Игнатиев

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза
54-годишен варненец e задържан за погрома над паметника на граф Игнатиев

Днес, служителите на ОДМВР Варна, установиха и задържаха, за срок до 24 часа, 54 годишен варненец, във връзка с увреждането на бюст-паметника на граф Н. П. Игнатиев, за което ВАРНА Е ви информира.  

По случая е образувано досъдебно производство, в което е назначена съдебно-психиатрична експертиза и материалите по него са докладвани на наблюдаващ прокурор при Районна прокуратура.

Припомняме, че сигнал за вандалската проява е попаден около 9 часа вчера сутринта. Паметникът на граф Н. П. Игнатиев, който се намира в Градската градина между Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и филиала на театъра във Варна се уврежда за втори път в рамките на година.

2024 © Варна е

Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

Бил обявен за международно издирване през 2017 година
Задържаха в курорта Златни пясъци мъж, издирван от 7 години

35-годишен жител на Русе, обявен за международно издирване с червена бюлетина през 2017 г. е задържан в курорта Златни пясъци вчера по обяд.

В Специализираната полицейска операция участвали Служители на сектор „Издирване“ от Главната дирекция „Национална полиция“, съвместно с колегите си в ОДМВР Варна и ОДМВР Русе.

До момента на задържане, осъденият се е укривал успешно от служителите на реда в продължение на 7 години. Срещу него има наложена (задочно) мярка „Лишаване от свобода“ в размер на седем години, заради извършени от него престъпления по чл. 142, ал.3, т.3 от НК, касаещо отвличане.

Мъжът е предаден в затвора във Варна, в изпълнение на наложеното му наказание, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна