Мобилно меню

54-годишен варненец e задържан за погрома над паметника на граф Игнатиев

Назначена е съдебно-психиатрична експертиза
54-годишен варненец e задържан за погрома над паметника на граф Игнатиев

Днес, служителите на ОДМВР Варна, установиха и задържаха, за срок до 24 часа, 54 годишен варненец, във връзка с увреждането на бюст-паметника на граф Н. П. Игнатиев, за което ВАРНА Е ви информира.  

По случая е образувано досъдебно производство, в което е назначена съдебно-психиатрична експертиза и материалите по него са докладвани на наблюдаващ прокурор при Районна прокуратура.

Припомняме, че сигнал за вандалската проява е попаден около 9 часа вчера сутринта. Паметникът на граф Н. П. Игнатиев, който се намира в Градската градина между Драматичен театър „Стоян Бъчваров“ и филиала на театъра във Варна се уврежда за втори път в рамките на година.

2024 © Варна е

Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

При нападението е използвана физическа сила
Ученици ограбиха възрастен човек в Морската градина

Грабеж, извършен чрез използване на физическа сила, са разкрили криминалистите от Второ РУ, съобщават от пресцентъра на ОД на МВР-Варна.

Двама ученици са нападнали възрастен човек в Морската градина и чрез издърпване му отнели раница, в която имало мобилен телефон, банкови карти и лични документи.

Само за няколко дни служителите на реда установили и задържали извършителите в ареста, за срок до денонощие. По случая е образувано досъдебно производство и е докладван на прокуратурата.

2024 © Варна е