Мобилно меню

Задържаха сина на заловения с дрога 70-годишен варненец

43-годишният мъж е криминално проявен и осъждан
Задържаха сина на заловения с дрога 70-годишен варненец

Криминалисти от ОДМВР - Варна заловиха 43-годишен мъж с дрога в квартал "Трошево" при извършване на специализирана полицейска акция. Задържаният е криминално проявен и осъждан.  

При претърсване в дома му полицаите намерили и иззели пакетчета с хероин, потвърдено от направената експертна справка, както и две електронни везни.

Мъжът е син на задържания на 21 юли 70-годишен варненец, у когото бе намерен фентанил, съобщават от пресцентъра на варненската полиция.

Извършителят е задържан за срок до 24 часа и срещу него е образувано досъдебно производство.

Действията по разследването се осъществяват под наблюдение на Районната прокуратура във Варна.

2023 © Варна е / снимката е илюстративна

Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Основната цел на инициативата е да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик на хора и трудова експлоатация
Стартира кампания "За къде пътуваш", насочена срещу трафика на хора

Община Варна, съвместно с Националната и Местната комисии за борба с трафика на  хора започва ежегодната кампания за превенция на трафика на хора с цел трудова експлоатация „За къде пътуваш“. Инициативата ще се проведе в дните 15 април – 31 май 2024 г. Партньори в кампанията са също дирекция „Бюро по труда“ – Варна, Гранична полиция – Летище Варна и 12 варненски училища с разкрити училищни превантивни клубове, които участват със свои доброволци, съобщават от пресцентъра на Община Варна.

Основна цел на кампанията е да постигне широк обществен отзвук и информираност  за  проблемите, свързани с трафика на хора с цел трудова експлоатация. Инициативата „За къде пътуваш“ се стреми да увеличи осведомеността и чувствителността на обществото за рисковете от трафик и трудова експлоатация. В кампанията се търсят механизми за привличане вниманието на най-уязвимите в това отношение групи и предпазването им от злополучна трудова миграция. 

По време на инициативата доброволци от училищните превантивни клубове ще провеждат информационни сесии сред връстници.

2024 © Варна е