Мобилно меню

Велико Великов донесе бронз на Варна от игрите Спешъл Олимпикс 2023

Състезателят ни се нареди трети в дисциплината Английска езда, а в паркура остана седми
Велико Великов донесе бронз на Варна от игрите Спешъл Олимпикс 2023

Състезателят по конен спорт Велико Великов, който бе единственият варненец, участвал на Световните летни игри за хора с интелектуални затруднения - Спешъл Олимпикс 2023, завоюва бронзов медал за България в стил Английска езда, а в стил паркур стана 7-ми.

Велико е на 23 години и е носител на два златни медала по конна езда от Световните летни игри в Лос Анджелис през 2015 и сребърен медал от Световните летни игри в Абу Даби през 2019. Както ВАРНА Е ви информира, спортистът беше официално изпратен от кмета Иван Портних, който му пожела успех и му подари знамето на Варна.

Световни летни игри на Спешъл Олимпикс в Берлин се проведоха в периода 7-25 юни. България бе представена от 39 атлета с интелектуални затруднения и техни партньори без интелектуални затруднения в 9 спорта – лека атлетика, боче, бадминтон, конна езда, плуване, силов трибой, тенис и за пръв път участие на обединен отбор по баскетбол 5х5 и хокей на трева. Атлетите завоюваха общо 19 медала (5 златни, 5 сребърни и 9 бронзови).

2023 © Варна е / снимки: Пресцентър Община Варна

Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

16-ото издание на традиционната проява ще е на 15 юли
Медалисти от световната купа по кикбокс откриват кампанията "Ваканция без грижи" във Варна

За поредна година Варна ще приеме спортната кампания "Ваканция без грижи", която по традиция се организира в разгара на лятото. 16-ото издание на проявата ще е на 15 юли от 14 часа, в двора на СУ "Св. Климент Охридски". В откриването ще се включат медалисти от световната купа по кикбокс в Будапеща, сред които шампионите от клуб "Вокил" Али Юзеир, Виктор Ненков, Кристиян Георгиев и Преслав Георгиев, както и сребърните медалисти Ясен Бирсен, Виктор Михалев и Теодора Тодорова.

"Тези млади хора ни дават повод да се гордеем с огромния успех, защото те прославят не само Варна но и цяла България! Огромен респект и поклон пред всички Вас! Вярваме, че Вашето присъствие на националния турнир по "Стрийт фитнес" с участници от цялата страна ще ги мотивира още повече да са по-често на спортните площадки и да преследват мечтите си с много постоянство и труд, както Вие го правите", заяви организаторът на "Ваканция без грижи" Слави Михайлов.

Инициативата е на Национално сдружение на сираците в България и се реализира с подкрепата на Дирекция "Спорт" на Община Варна и спонсори. Спортната проява има за цел да насърчи младите да спортуват активно и да се интегрират чрез спорта.

Всеки, който желае да участва може да се запише в събитието във фейсбук ВАКАНЦИЯ БЕЗ ГРИЖИ 2024 или час преди началото на турнира на място.

 

2024 © Варна е