Мобилно меню

Херо: Оптимист съм за Спартак!

С моя екип ще работим максимално, за да остане отборът в Първа лига, увери старши треньорът на "соколите"
Херо: Оптимист съм за Спартак!

Новият старши треньор Димитър Димитров-Херо, който пое Спартак (Варна) в края на миналата година, заяви, че е оптимист за оставането на отбора в Първа лига.

Знам, че ще е много трудно, виждате с колко точки сме изостанали от другите отбори, но ще направя всичко възможно, заедно с моя екип да  работим максимално, за да свършим нужната работа.

Специалистът не скри, че първият двубой на "соколите" след зимната пауза ще е доста труден, тъй като варненци ще срещнат шампиона Лудогорец на 11 февруари. Следващите мачове на Спартак също няма да са лесни, предстоят сблъсъци с преки конкуренти за оцеляване в Първа лига, отбеляза Херо. Треньорът заяви, че се надява футболистите му да са в оптимална форма за официалните двубои в шампионата, към което е насочена и цялата подготовка през зимната пауза.

Смятам, че има наченки на изграждане на някакъв стил в играта. Дано в бъдеще да се запазим от контузии и да можем да налагаме този стил в мачовете от първенството.

Херо изрази задоволство от представянето на отбора си в петата зимна контрола, в която Спартак завърши 0:0 с украинския “Минай”.

"Нашият отбор доминираше на терена. Лошото е, че не успяхме да реализираме доста от положенията, които създадохме. Имахме две греди в мача, но и доста добри възможности срещу вратаря пропуснахме. Притеснява ме това, че лесно пропускаме елементарни положения, които би трябвало с лекота да ги вкараме. През второто полувреме сякаш ритъмът ни се наруши със смените, които извършихме. Според мен нашият отбор беше по-добрият и заслужаваше да спечели, въпреки, че победата в тези контроли не е важна", обобщи Димитър Димитров пред клубния сайт представянето на своя отбор в контролата срещу украинския “Минай”.

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ФК Спартак Варна

Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Новият старши треньор Александър Томаш изведе 25 играчи за първа тренировка на стадион Спартак
Спартак (Варна) стартира предсезонната си подготовка 

Отборът на Спартак (Варна) започна подготовка за участието си в Първа лига през новия сезон. Това ще е 45-ото участие в елита на българския футбол за отбора на "соколите". Припомняме, че варненският тим заслужи убедително мястото си в Първа лига като се класира като шампион на Втора лига.

Първата тренировка на Спартак от предсезонната подготовка предизвика значителен интерес от страна на феновете. Те посрещнаха своите любимци с фойерверки, скандирания и песни. 

По традиция първата тренировка на Спартак беше в емблематичния за клуба час 19:18. Тя бе предшествана от водосвет, отслужен от отец Дончо. 

Новият старши треньор на отбора Александър Томаш изведе 25 играчи за тренировка на клубния стадион, сред тях и доста юноши на клуба, както и новопривлеченият вратар Мартин Величков, който през миналия сезон носи екипа на Етър.

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър Спартак Варна