Мобилно меню

Вальо Илиев: Хубаво е, че създаваме положения, но трябва да вкарваме повече голове!

Във всеки мач излизаме за победа, поздравявам футболистите, че се стараят, но е важно да реализираме възможностите си, подчерта наставникът на Спартак (Варна)
Вальо Илиев: Хубаво е, че създаваме положения, но трябва да вкарваме повече голове!

 

"Създадохме доста положения, но не успяхме да ги реализираме. Единственото, което не ни достигна за успех срещу Черноморец беше голът."

Така коментира старши треньорът на Спартак (Варна) изявите на своите футболисти при гостуването на стадион Лазур в Бургас от четвъртия кръг на Втора лига, завършил при нулево реми.

"Ние имахме доста положения да отбележим гол. Хубавото е, че ги имаме, лошото е, че не успяваме да ги реализираме и то доста чисти положения - и първото, и второто полувреме. Имаме ситуация сами срещу вратаря, както и други, когато дори преодоляваме вратаря, но пак не съумяваме да отбележим гол. По такъв начин научаваме грешките си и се стремим да се коригираме. Тренираме, работим много и се надявам в най-скоро време тези положения да започнат все повече да се превръщат и в голове."

Валентин Илиев все пак подчерта, че футболистите му определено са показали голямо желание за игра.

"Опитваха се, стараеха се, единственото нещо, което днес не ни достигна за победата беше голът. Аз самият определено искам да вкарваме повече голове, работим в тази насока, не мисля, че това е слабост само на Спартак, като цяло на пръстите на едната ръка се броят отборите не само във Втора, но и в Първа лига, които бележат на мач по 3-4-5 гола."

Запитан какво очаква от следващия двубоя на Спартак, срещу Бдин Видин, Валентин Илиев отговори така:

"Ние във всеки един мач се целим в победата. Грешна стъпка винаги може да има, това до голяма степен зависи от нас. Много е важно да успяваме да реализираме положенията си, тогава ще има много по-голямо спокойствие в отбора."

2023 © Варна е / снимка: Пресцентър ФК Спартак Варна

Илиан Илиев: Стана нервен мач, радвам се, че победихме!

Имаме резерви в игрово отношение, но залогът на двубоя бе голям, обобщи наставникът на Черно море, който специално благодари на феновете за подкрепата и вярата в отбора
Илиан Илиев: Стана нервен мач, радвам се, че победихме!

Старши треньорът на Черно море Илиан Илиев коментира представянето на своите футболисти в мача срещу ЦСКА, който спечелиха с 1:0. 

"ЦСКА влязоха по-добре в двубоя. Ние бяхме доста нервни в началото, не играехме с топката, ограничавахме се до това да се защитаваме. С моите колеги на треньорската скамейка си говорихме, че се надяваме да не получим гол до почивката, за да може да коригираме някои неща на полувремето, както и направихме, не само със смяната, но и по отношение поведението на играчите на терена. През второто полувреме владеехме доста повече топката, имахме ситуации да отбележим. Разделихме по едно полувреме със съперника, но ние имахме шанса да отбележим гол и да се поздравим с крайната победа. Доволен съм, че това, което казах след предния мач, че в този трябва да играем повече с разум, отколкото със сърце, футболистите го направиха!", отбеляза стратегът. 

Илиан Илиев поздрави специално феновете на Черно море, които подкрепиха отбора, както при гостуването на Лудогорец, така и в днешния важен двубой срещу ЦСКА. 

"Благодаря, че искрено вярват в нас!"

Специалистът призна, че отборът му има резерви в игрово отношение, което обаче е било очаквано предвид големия залог в мача. 

Илиан Илиев изрази очакванията си и за предстоящия двубой на Черно море срещу Ботев (Враца)

"Подобни мачове са най-трудни за нас. Надявам се отново да получим подкрепа от трибуните. Отборът на Ботев (Враца) не е за подценяване, независимо от последните резултати. Трябва да продължим да играем изключително концентрирано, както го направихме и днес", завърши старши треньорът на Черно море. 

2024 © Варна е / снимки: Пресцентър ПФК Черно Море