Мобилно меню

МФК Спартак преодоля групите в Шампионската лига

Възпитаниците на Симеон Христов разбиха Остров Уайт с 6:1 в решителния двубой и продължават в елиминационната фаза
МФК Спартак преодоля групите в Шампионската лига

МФК Спартак прескочи предварителните групи в Шампионската лига по плажен футбол за пета поредна година. Възпитаниците на Симеон Христов се наложиха категорично с 6:1 над Остров Уайт и продължават в елиминационната фаза като трети отбор в своята група. Както ВАРНА Е ви информира, МФК Спартак започна участието си в Назаре с две поражения – с 4:5 от Наполи Патров и с 3:6 от израелския Фалфала, но днешният успех им осигури място напред в турнира.

Срещу Остров Уайт българският тим имаше тотално превъзходство. Освен шестте гола, които отбелязаха, „плажните соколи“, пропуснаха още поне толкова чисти положения пред противниковата врата. По два пъти в този мач се разписаха Станислав Джамбазов и румънецът Мариян Мачиука-Мачи, а по веднъж точни бяха Георги Димитров и молдовецът Андрей Негара.

По-късно тази вечер ще бъде теглен жребият, който ще определи следващия съперник на варненци в най-силната европейска клубна надпревара. Двубоят им от следващата фаза ще се играе утре.

Съставът на МФК Спартак: Станислав Иванов, Матеус Миранда, Паулиньо, Станислав Джамбазов, Павел Адамов, Георги Димитров, Калоян Цветков, Мариан Мачиука, Андрей Негара, Тодор Вълканов, Иван Мартинов

2023 © Варна е

Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Следващият турнир за подрастващи на игрището за плажни спортове в квартал Аспарухово ще е през август 
Четири отбора се включиха в първия детски турнир по плажен футбол във Варна

Четири тима участваха в първия от серията детски турнири по плажен футбол, които се провеждат във Варна през летните месеци. Спартак (Варна), Юнак, Аксаково и момичета от ФК Варна откриха инициативата, която има за цел да популяризира сред подрастващите най-атрактивната разновидност на футбола.

Надпреварата се провежда по всички правила на тази дисциплина. За адаптирането на децата и въвеждането им в спецификата на спорта се грижат играчи от десеткратния шампион на страната МФК Спартак. Георги Минков, Илиян Илиев, Георги Димитров и треньорът на тима Симеон Христов показваха на участниците тънкостите и особеностите в плажния футбол и помагаха за тяхното по-бързо адаптиране на пясъка.

Организатори на събитието са Зоналния съвет на БФС, Община Варна и МФК Спартак. Срещите се провеждат при перфектни условия на стадиона за плажни спортове в квартал "Аспарухово".

Следващото издание е планирано за началото на месец август, а през септември ще се проведе и финалния турнир.

2023 © Варна е