Мобилно меню

Дамският състав на Комфорт продължава победния си поход в държавното по тенис на маса

Състезателките на варненския клуб завършват полусезона със 7 победи
Дамският състав на Комфорт продължава победния си поход в държавното по тенис на маса

Тенисистките на варненския клуб по тенис на маса Комфорт завършиха полусезона на държавното отборно първенство - висша лига за жени, със 7 победи и нито една загуба. На 9 и 10 декември в зала Асарел в Панагюрище се проведе вторият кръг от шампионата, който е и последен за календарната година. Състезателките на СКТМ Комфорт се наложиха над силните отбори на Асарел-Медет (Панагюрище) и Юнак (Ардино) с по 4:1 и с 4:2 над Стоянстрой (Пловдив).

Както ВАРНА Е ви ифнормира, в първия кръг от шампионата, варненските тенисистки Мария Йовкова, Йоанна Герасиматоу, Мирослава Андронова и Надя Убчева постигнаха 3 категорични победи с по 4:0 и един успех с 4:1. Треньор на момичетата е Стоян Поппетров.

Следващите кръгове от държавното първенство по тенис на маса при жените ще се проведат през 2024-та.

2023 © Варна е

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е