Мобилно меню

Мария Йовкова и Калина Христова станаха балкански шампионки на двойки

При мъжете двойката ни Петьо Кръстев/Владимир Петков също триумфира с титлата
Мария Йовкова и Калина Христова станаха балкански шампионки на двойки

Две титли на двойки спечелиха българските състезатели от Балканското първенство по тенис на маса, което се проведе в Албена от 2 до 6 септември. След двата медала в отборната надпревара - сребърен при мъжете и бронзов при жените, за които ВАРНА Е ви информира, българи триумфираха и в двойките при мъжете и жените. Със злато от Балканското първенство се окичиха Мария Йовкова / Калина Христова при дамите и Петьо Кръстев / Владимир Петков при мъжете.

Във финала Мария и Калина се наложиха с 3:0 гейма над двукратните европейски шампионки до 21 години за последните две първенства - Юзге Илмаз и Ече Харач от Турция.

Петьо Кръстев и Владимир Петков победиха на финала Ибрахим Гюндуз и Зивер Гюндуз  от Турция.

Още една българска двойка при мъжете се качи на почетната стълбичка на Балканското първенство. Стефан Димитров/Радослав Котев се окичиха с бронзови медали.

На сингъл най-добре се представиха Владимир Петков и Мария Йовкова, загубили на четвъртфиналите съответно от румънците Томика с 1-3 и от Плаян – 1-3.

Припомняме, че Балканското първенство беше последна проверка за дамския ни състав преди участието на Европейския шампионат от 10-и до 17-и септември в Малмьо (Швеция) - в него сили ще премерят най-силните 24 състава на Стария континент.

Ето и пълното класиране от Балканското първенство за мъже и жени, което се проведе в Албена от 2 до 6 септември:

ОТБОРНО

Мъже

1. Гърция

2. БЪЛГАРИЯ

3. Сърбия

Жени

1. Румъния

2. Турция

3. БЪЛГАРИЯ


СИНГЪЛ

Мъже

1. Ибрахим Гюндуз (Турция)

2. Алекса Гачев (Сърбия)

3. Андрей Томика (Румъния)

Александру Маноле (Румъния)

Жени

1. Йоана Сингеорзан (Румъния)

2. Таня Плаян (Румъния)

3. Юзге Илмаз (Турция)

Камелия Митрофан (Румъния)


Мъже Двойки

1. ПЕТЬО КРЪСТЕВ/ВЛАДИМИР ПЕТКОВ

2. Ибрахим Гюндуз/Зивер Гюндуз (Турция)

3. СТЕФАН ДИМИТРОВ/РАДОСЛАВ КОТЕВ

Георгиус Константинопулос/Константинос Константинопулос/ (Гърция)

 

Жени Двойки

1. МАРИЯ ЙОВКОВА/КАЛИНА ХРИСТОВА

2. Юзге Илмаз/Ече Харач (Турция)

3. Йоана Сингеорзан/Таня Плаян (Румъния)

Камелия Митрофан/Андреа Теглас (Румъния)


Смесени двойки

1. Ибрахим Гюндуз/Ече Харач (Турция)

2. Неманя Дилас/Река Безег (Сърбия)

3. Александру Маноле/Йоана Сингеорзан (Румъния)

Кристиан Чирита/Таня Плаян (Румъния)

2023 © Варна е / снимки: СКТМ "Комфорт"

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е