Мобилно меню

Фалира поредна голяма банка в САЩ

Фалитът на банка “Сигничър” е третият най-голям в американската банкова история
Фалира поредна голяма банка в САЩ
42

Държавният регулатор в САЩ затвори базираната в Ню Йорк банка “Сигничър” в неделя. Това е третият най-голям фалит в американската банкова история, съобщава “Ройтерс”.

В петък фалира „Банката на силициевата долина” (SVB). Тя беше шестнадесетата по размер на активите в страната. Нейният фалит беше вторият по големина в историята на САЩ и най-големият след финансовата криза от 2008 г.

Федералната корпорация за гарантиране на депозитите (FDIC) пое контрола върху “Сигничър”, която е имала активи на стойност 110,36 милиарда долара и 88,59 милиарда долара депозити в края на миналата година.

Всички застраховани вложители на двете банки ще бъдат компенсирани и „никакви загуби няма да бъдат поети от данъкоплатците”, обявиха в съвместно изявление Министерството на финансите на САЩ и другите банкови регулатори.

Президентът на Съединените щати Джо Байдън обеща да потърси „пълна отговорност” от хората, отговорни за фалитите, уверявайки американците, че няма опасност за депозитите им:

„Твърдо съм решен да потърся пълна отговорност от виновните за тази бъркотия и да продължа усилията ни за засилване на надзора и регулирането на по-големите банки, за да не се окажем отново в такова положение”.

„Американският народ и бизнес могат да имат пълната увереност, че банковите им депозити ще бъдат на разположение, когато имат нужда от тях”, добави Байдън в Туитър.

2023 © Варна е

Depeche Mode ни напомнят, че сме смъртни с последния си албум

Това е първият проект на групата, издаден след смъртта на кийбордиста Анди Флетчър, който почина през май 2022 г.
Depeche Mode ни напомнят, че сме смъртни с последния си албум
4

 

15-ият студиен албум на Depeche Mode, "Memento Mori", излезе днес. Двамата централни музиканти от Depeche Mode - Мартин Гор и Дейв Ган вече продължават без ученическия си приятел.

"Всичко се усеща различно. Всичко, което сме правили."

Така фронтменът и текстописец на Depeche Mode Дейв Геън обобщава живота на бандата след смъртта на Анди Флетчър през 2022 г.

Геън и съоснователят на групата Мартин Гор продължават напред с последния си албум "Memento Mori", в превод от латински: „Помни, че си смъртен“.

Дейността на Depeche Mode протича по отдавна утвърден модел. Нов  албум на четири или пет години с мащабна промоционална кампания, последвана от световно турне, което гарантирано ще бъде разпродадено по целия свят. 

2023 © Варна е