Мобилно меню

Варна приема първия форум за дизайн на герои и персонажи

Събитието PICTOPLASMA x Bulgaria ще се проведе на 23 и 24 септември
Варна приема първия форум за дизайн на герои и персонажи

Първият форум за дизайн на герои и персонажи PICTOPLASMA x Bulgaria ще се проведе на 23 и 24 септември във Варна. Програмата включва лекции, работилници, прожекции и изложба с участието на изявени български артисти от сферата на дизайна, илюстрацията, анимацията, сценографията и уличното изкуство – Никола Радулович, Алина Папазова, Рин Ямамура, Калоян Илиев – Кокимото, Иван Попов – Заека, Ина Валентинова, Цветана Недева – Kinderlist, Виктория Георгиева – MOUSE. Събитието ще има специално продължение и в София, където UniCredit Studio ще бъде домакин на изложбата в периода 2 – 13 октомври.

Основана през 1999 г. от Питър Талер и Ларс Денике в Берлин, PICTOPLASMA е платформа с фокус създаването на истории и персонажи в сферата на визуалните изкуства. Тя включва ежегоден фестивал и конференция в Берлин, конференция в Ню Йорк, Академия и лятно училище за дизайн на персонажи и множество музейни изложби.

Тази година за първи път фестивалът има и българско издание, организирано от сдружение StandArt с подкрепата на международното издание на PICTOPLASMA.

PICTOPLASMA x Bulgaria обявява отворена покана за участие в колективната изложба на форума с тема Герои. Търсят се дизайнери, художници, илюстратори, аниматори, видеографи, фотографи, скулптори и др. създатели на изкуство, които имат особен интерес към създаването на герои и техните светове. Крайният срок за кандидатстване е 31 август.

Творбите ще бъдат оценявани от жури с председател Питъл Талер, Основател и продуцент на международния фестивал PICTOPLASMA. Изложбата ще бъде представена във Варна в рамките на форума PICTOPLASMA x България и ще бъде отворена за посетители в ReBonkers до 30 септември, след което ще бъде представена за две седмици в София - от 2 до 13 октомври.

2023 © Варна е

С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Откриването на експозицията ще е на 1 март, от 18 часа
С живописната изложба "Имагинерно", галерия Графит посреща пролетта

Сборна изложба живопис, озаглавена "Имагинерно", представя галерия Графит през месец март. Експозицията ще бъде открита на 1-ви от 18 часа. В изложбата са включени избрани творби на Диян Димитров, Елина Карагьозова, Даниела Томова и Гери Иванова – Griet.

"Ще ви представим фигурални композиции и абстрактни платна с възможни вариации на прочит."

Творците, включени в "Имагинерно" са "обединени от потребността на душата от въображаеми светове и свободното изразяване на идеи", отбелязват организаторите от галерия Графит. Изложбата може да бъде разгледана до 23 март.

2024 © Варна е
Още по темата: Варна Графити Изложба
Още по темата: Варна Графити Изложба