Мобилно меню

Варненски таланти в тениса на маса с челни позиции в европейската и световната ранглиста

Най-предни позиции при състезателите до 13 години заема Мирослав Шмидт
Варненски таланти в тениса на маса с челни позиции в европейската и световната ранглиста

В началото на 2024 година имаме отново поводи за гордост, съобщават от варненския клуб по тенис на маса Комфорт. След публикуването на световната (ITTF) и европейската ранглиста (ETTU) до 13 години, състезателите на българския национален отбор и СКТМ Комфорт заемат челни позиции. 

Най-преднокласираният състезател на СКТМ Комфорт е Мирослав Шмидт. Той заема 9 място в европейската и 15 място в световната ранглиста до 13 години. Виктор Димитров заема 13 място в европейската и 30 място в световната ранглиста. 

При момичетата Белослава Балканска е 17-а в европейската ранглиста и 61-ва в световната, а Полина Енчева е 38-а в европейската и 94-та в световната ранглиста. 

През изминалата година състезателите на СКТМ Комфорт записаха отлични представяния в национални и международни турнири за подрастващи, сред които Европейското  и Балканското първенство  по тенис на маса и кръга от световните серии WTT Youth Contender, който се проведе в Панагюрище.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна

Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Знам, че не ми остава много време в тениса и затова се наслаждавам на всеки мач, коментира Григор след 33-тия си успех в откритото първенство на Австралия
Григор Димитров преодоля втория кръг на Australian Open (ВИДЕО)

Григор Димитров се класира за третия кръг при мъжете на Откритото първенство на Австралия.

Поставеният под №13 в схемата Димитров победи с 6:3, 6:2, 4:6, 6:4 Танаси Кокинакис (Австралия). Срещата продължи 3 часа и 29 минути.

Успехът бе 33-и при участията на Димитров на Откритото първенство на Австралия, отбелязват от Българската федерация по тенис.

В третия кръг Григор ще играе срещу №69 в световната ранглиста Нуно Боржеш от Португалия.

"Условията бяха малко по-тежки. Трябваше да бъда по постоянен, той се радваше на подкрепата на публиката. За мен беше важно да се възползвам от грешките, които допускаше. Създавах възможности за пробив, но не можех да ги реализирам. Трябваше да покажа, че мога да съм търпелив", коментира Димитров след победата срещу Кокинакис.

"Постоянството е това, което ми помага. Екипът ми също ми помага да достигна до това ниво. През всичките тези години имахме ясни цели. Разговаряхме през тези няколко месеца и си казахме, че трябва да се върнем на върха. Трябва да съм сигурен, че тялото ми ме слуша, че нямам контузии, че мога да работя, да тренирам"


"Нищо не е толкова добро, нищо не е толкова лошо. Опитвам да намеря баланса в живота. Аз съм на етап в живота, в който мога само да се наслаждавам на това, което правя. Независимо дали печеля, или губя. Знам, че не ми остава много време в тениса, който ми даде толкова много. Много съм благодарен за възможността, която имам - да изляза още веднъж на корта, да тренирам или да съм във фитнеса. Победите са си победи, загубите са си загуби - те винаги ще бъдат тук. Опитвам се да остана позитивен доколкото е възможно", завърши Димитров.

2024 © Варна е