Мобилно меню

Варненски таланти в тениса на маса с челни позиции в европейската и световната ранглиста

Най-предни позиции при състезателите до 13 години заема Мирослав Шмидт
Варненски таланти в тениса на маса с челни позиции в европейската и световната ранглиста

В началото на 2024 година имаме отново поводи за гордост, съобщават от варненския клуб по тенис на маса Комфорт. След публикуването на световната (ITTF) и европейската ранглиста (ETTU) до 13 години, състезателите на българския национален отбор и СКТМ Комфорт заемат челни позиции. 

Най-преднокласираният състезател на СКТМ Комфорт е Мирослав Шмидт. Той заема 9 място в европейската и 15 място в световната ранглиста до 13 години. Виктор Димитров заема 13 място в европейската и 30 място в световната ранглиста. 

При момичетата Белослава Балканска е 17-а в европейската ранглиста и 61-ва в световната, а Полина Енчева е 38-а в европейската и 94-та в световната ранглиста. 

През изминалата година състезателите на СКТМ Комфорт записаха отлични представяния в национални и международни турнири за подрастващи, сред които Европейското  и Балканското първенство  по тенис на маса и кръга от световните серии WTT Youth Contender, който се проведе в Панагюрище.

2024 © Варна е / снимката е илюстративна

70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

16-ото издание на турнира предложи оспорвани мачове
70 тенисисти се включиха в турнира за любители "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024

Някои от най-изявените представители на любителския тенис в България за поредна година се включиха в турнира "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024.

70 участници от цялата страна се включиха в 16-ото издание на турнира.

Победители бяха излъчени на сингъл и двойки мъже. "Всички двубои преминаха в духа на спортсменската игра, а най-много атрактивни моменти имаше по време на четвърт финалите", отбелязват организаторите.

След много оспорвани мачове на сингъл купата на победителя отиде при Християн Манолов, негов съперник на финала бе Петър Станев.

При двойките мъже победата е за Мартин Младенов и Радослав Иванов. Техни подгласници станаха Иван Канечев  и Евгений Полшников.

Победителите и финалистите получиха купи осигурени от Дирекция Спорт към Община Варна, предметни награди и ваучери за почивка, осигурени от хотел Приморски, A1 и Aquahouse Thermal & Beach.
16-ият тенис турнир "Св. Св. Константин и Елена къп" 2024 по традиция беше организиран със съдействието на Тенис клуб "Супер спорт".

2024 © Варна е / снимка "Св. Св. Константин и Елена къп"